x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucian Bode: Asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele; în ultimii 3 ani

Lucian Bode: Asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele; în ultimii 3 ani

16 Mar 2022   •   11:24
Lucian Bode: Asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele; în ultimii 3 ani

Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne a declarat, miercuri, că în România "asistăm la un adevărat carnagiu pe şosele", ceea ce plasează ţara noastră "pe un loc deloc onorabil" în ierarhia ţărilor europene, cu un număr ridicat de decese ca urmare a producerii de accidente rutiere.

"În ultimii trei ani, zi de zi, în cele 1.095 de zile au avut loc în medie 18 accidente grave, soldate cu cinci pierderi de vieţi omeneşti, în fiecare zi. Zilnic, timp de 3 ani, mor cinci oameni", a declarat, Bode, la ceremonia organizată cu ocazia intrării în dotarea Poliţiei Române a 45 de laboratoare mobile de educaţie rutieră.

Lucian Bode

Ministrul spune că Poliţia trebuie să aibă ca obiectiv să ajungă la cât mai mulţi oameni cu mesaje educativ-preventive.

"Aceste laboratoare educaţionale mobile, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, achiziţionate în cadrul unui proiect european amplu, de aproximativ 5,2 milioane de euro, au ca scop conştientizarea şi responsabilizarea tuturor actorilor din societate, care din postura de participanţi la trafic se expun riscurilor majore atunci când încalcă regulile de circulaţie", a mai spus Bode.

Conform datelor din primele două luni ale anului 2022, trendul crescător se păstrează în privinţa numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, cu un plus de aproximativ 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut: 275 de persoane decedate în 637 de accidente rutiere, în primele luni ale anului.

"Totodată, principalele trei cauze ale accidentelor grave se menţin aceleaşi în ultimii trei ani: viteza excesivă, indisciplina în trafic a pietonilor şi neacordarea priorităţii de trecere, fie a pietonilor, fie vehiculelor.Veriga cea mai slabă este factorul uman, ca atare eforturile de conştientizare şi responsabilizare trebuie concentrate asupra factorului uman, cu precădere", a afirmat ministrul de Interne.

 

 

×
Subiecte în articol: lucian bode