x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucian Duţă: Acuzaţiile care mi se aduc sunt "absolut aberante". Probabil voi fi chemat la DNA

Lucian Duţă: Acuzaţiile care mi se aduc sunt "absolut aberante". Probabil voi fi chemat la DNA

15 Iul 2013   •   12:31
Lucian Duţă: Acuzaţiile care mi se aduc sunt "absolut aberante". Probabil voi fi chemat la DNA
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Democrat-liberalul Lucian Duţă, fost preşedinte al CNAS, susţine că este anormal ca singurul instrument antifraudă din sistemul de sănătate să fie blocat de premier, în replică la acuzaţiile din raportul Corpului de control al primului-ministru.

"Nu am primit niciun document, am văzut ce aţi văzut şi dumneavoastră. Mi se pare anormal ca singurul sistem antifraudă din România (cardul naţional de asigurări de sănătate - n.r.), care ar aduce cetăţenilor 400 de milioane de euro, bani care se fură anual din sistemul de sănătate, repet, mi se pare anormal să fie blocat de primul-ministru împreună cu finul său, domnul fost preşedinte al CNAS Doru Bădescu", a precizat Lucian Duţă, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Despre acuzele care i se aduc în raportul Corpului de control al premierului, Duţă a spus că în contractul de management al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate ''nu scrie nicăieri că el este răspunzător de profitul Imprimeriei Naţionale''.

"Mă aştept ca mâine primul-ministru să spună că agricultura nu merge bine din cauza managementului defectuos al lui Lucian Duţă şi poimâine să spună că, în general, mandatul dânsului nu poate fi dus la capăt din cauza managementului defectuos al lui Lucian Duţă. (...) Este absolut aberant să spui acest lucru. În contractul de management al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, m-am uitat încă o dată pe el, nu scrie nicăieri că eu sunt răspunzător de profitul Imprimeriei Naţionale", a mai spus fostul şef al CNAS, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie chemat la DNA pentru a da explicaţii, Lucian Duţă a spus: "Probabil că voi fi chemat, depinde ce vor considera dânşii că trebuie făcut. Nu pot eu să anticipez ce va face DNA-ul".

Corpul de control al primului-ministru va sesiza DNA în legătură cu operaţiunile sau actele ilicite constatate în urma verificărilor privind implementarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate. În urma controlului, în sarcina preşedintelui CNAS Lucian Duţă s-a reţinut că, în perioada 1.09.2010 - 8.05.2012, nu şi-a îndeplinit ori şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu şi obligaţiile asumate prin Memorandumul 'Implementarea Cardului naţional de asigurări sociale de sănătate', aprobat la data de 1 septembrie 2010 în şedinţă de Guvern.

×