x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ludovic Orban face precizări despre deschiderea școlilor și desfășurarea alegerilor locale

Ludovic Orban face precizări despre deschiderea școlilor și desfășurarea alegerilor locale

06 Sep 2020   •   13:54
Ludovic Orban face precizări despre deschiderea școlilor și desfășurarea alegerilor locale
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Ludovic Orban vine cu noi precizări despre deschiderea școlilor și desfășurarea alegerilor locale. El a numit data exactă la care elevii vor începe cursurile, precum și pe cea a scrutinului pentru desemnarea primarilor. 

"Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea școlilor. Deci școala se va deschide la 14 septembrie și alegerile se vor ține la 27 septembrie. E ridicolă ideea exprimată de PSD, la fel de ridicolă ca moțiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile ? Cetățenii își formează opțiunile și e fundamental pentru comunitățile locale să aibă în capul trebii reprezentanți legitimi. E nevoie de legitimitate", a declarat acesta.

El a reamintit faptul că mandatele aleșilor locali au fost deja prelungite.

„Data alegerilor a fost convenită de toți liderii politici. Deja campania electorală e în curs, cetățenii își formează opțiunile și e fundamental pentru comunitățile locale să aibă în capul trebii reprezentanți legitimi, care să fie învestiți cu încrederea oamenilor, pentru că e nevoie de legitimitate. Le e frică la pesediști de alegeri. În ultima vreme le-a fost foarte frică de alegeri și e normal, că lumea s-a cam lămurit”, spune premierul.

Dacă Guvernul Orban amână redeschiderea școlilor, alegerile locate trebuie amânate, a spus liderul social-democrat Marcel Ciolacu:

„Nu mai accept dubla măsură și voi provoca o discuție serioasă”.

Mediafax

×