x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ludovic Orban: Unele cluburi ar trebui închise. Avem informații că sunt restaurante care au deschis

Ludovic Orban: Unele cluburi ar trebui închise. Avem informații că sunt restaurante care au deschis

11 Iul 2020   •   10:32
Ludovic Orban: Unele cluburi ar trebui închise. Avem informații că sunt restaurante care au deschis

Premierul Ludovic Orban a declarat că unele cluburi ar trebui închise pentru că nu respectă regulile sanitare și a declarat că unele restaurante s-au deschis.

"Avem informații clare că sunt restaurante în spații închise care, fructificând reglementarea conform căreia se permite organizarea de evenimente private în spații închise, cu până la 20 de persoane, de fapt au deschis și servesc clienții în interior”, a spus acesta la videoconferința cu prefecții, de la Ministerul de Interne.

Acesta vrea controale stricte în piețe și supermarketuri.

„În ceea ce privește activitățile care trebuie controlate cu prioritate, în ceea ce privește comerțul, solicit orientarea controalelor în supermarketuri, în piețe, cu precădere în piețele închise sau semiînchise. Va trebui să controlăm și târguri, bâlciuri, chiar dacă se organizează în aer liber va trebui să asigurăm respectarea regulilor”, a spus Orban.

Premierul a anunțat că dorește închiderea unor cluburi și controale la terase.

„Sunt unele cluburi care, sincer, părerea mea e că ar trebui închise. Și aici va trebui să ne gândim foarte serios dacă luăm și noi măsuri care au fost luate în alte țări, ca după ora 22 sau 23 să se închidă astfel de activități. Va trebui să facem o analiză, și dacă nu avem capacitatea să-i readucem la respectarea normelor putem să luăm astfel de decizii.

Terasele, este foarte clar, mai ales terase de fițe, terase unde nu se respectă regulile și unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar multora dintre patroni nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers pentru a asigura regulile”.

Vor fi verificări și la metrou, în transportul feroviar și a cerut benzinăriilor să ofere spre vânzare măști sanitare.

Mediafax

×