x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ludovic Orban va prezenta miercuri în Parlament date privind pandemia, alegerile locale și deschiderea școlilor

Ludovic Orban va prezenta miercuri în Parlament date privind pandemia, alegerile locale și deschiderea școlilor

10 Aug 2020   •   14:16
Ludovic Orban va prezenta miercuri în Parlament date privind pandemia, alegerile locale și deschiderea școlilor

Ludovic Orban va prezenta, miercuri, de la ora 13.00, în ședința comună a celor două camere ale Parlamentului un raport detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea școlii și organizarea alegerilor, invitația fiind adresată de președinții Camerei Deputaților și Senatului.

 

Premierul Ludovic Orban va prezenta Parlamentului, miercuri, de la ora 13, să prezinte un raport detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea școlii și organizarea alegerilor.

„În contextul lipsei de predictibilitate a politicilor Guvernului pe care îl conduceți, a declarațiilor contradictorii ale miniștrilor dumneavoastră cu privire la măsurile pe care urmează să le luați pentru limitarea impactului economic și social al epidemiei cu SARS-CoV-2 și a stării de incertitudine care caracterizează viețile tuturor românilor pe perioada acestei guvernări, în temeiul art. 107, alin. (1). teza finală din Constituție, vă solicit să prezentanți un raport, care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la măsurile pe care urmează să le întreprindeți pentru limitarea răspândirii virusului. De asemenea, vă solicit să precizați care este planul de măsuri concrete pentru organizarea, în bune condiții, a alegerilor pentru administrația publică locală, dar și pentru deschiderea noului an școlar 2020 – 2021”, se arată în scrisoarea semnată la finalul lunii iulie de președinții celor două camere ale Parlamentului, Robert Cazanciuc și Marcel Ciolacu.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a scris ulterior pe Facebook că premierul Ludovic Orban Orban trebuie să prezinte țării un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea școlii și organizarea alegerilor, pentru că „doar vorbele nu mai ajung”.

„Românii nu au cum să creadă o guvernare care a pierdut total controlul pandemiei și pune carul înaintea boilor. PNL a intrat în campanie electorală înainte de a convinge românii că alegerile locale pot fi organizate fără riscuri. Se chinuie să încropească alianțe politice în loc să se alieze cu cetățenii pentru a depăși vârful pandemiei. Iar începerea în siguranță a școlii ar fi un bun exemplu că Guvernul poate organiza și alegerile. Din păcate, n-au o strategie serioasă, doar bâlbele miniștrilor care se bat cap în cap. De aceea, împreună cu președintele Senatului– Robert Cazanciuc, am scris astăzi premierului Orban că trebuie să vină în Parlament să ne arate cum poate stăpâni pandemia. Altfel, Guvernul PNL riscă alegerile, școala și întreaga economie. Guvernați, nu mai mimați”, a mai scris Ciolacu.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban