x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lunca Dunării va fi renaturată

Lunca Dunării va fi renaturată

de Jurnalul National    |    22 Mar 2008   •   00:00
Lunca Dunării va fi renaturată
Sursa foto: Lucian Alecu/

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării din Tulcea va prezenta proiectul "Redimensionarea ecologică şi economică a incintelor amenajate din Lunca şi Delta Dunării".

PROIECT


Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării din Tulcea va prezenta proiectul "Redimensionarea ecologică şi economică a incintelor amenajate din Lunca şi Delta Dunării". Directorul INCDD, Romulus Ştiucă, a declarat că prezentarea va avea loc la data de 25 martie, la solicitarea secretarului de stat Lucia Varga, lucrările prevăzute în proiect având beneficii atât pentru agenţii economici şi comunităţi, cât şi pentru mediu.

Lucrările de renaturare au fost realizate pe baza modelării hidraulice a Dunării de la intrarea fluviului în ţară până la Isaccea. Lucrările vizează 530.000 de hectare, ele urmând să fie scoase la licitaţie de MMDD. Proiectul are în atenţie trei priorităţi.

 

OBIECTIVE. Prima dintre acestea vizează reconsiderarea liniilor de apărare a localităţilor împotriva inundaţiilor. A doua prioritate a proiectului este renaturarea unor incinte îndiguite în vederea creării de "zone umede de interes conservativ". Cea de-a treia prioritate urmăreşte stabilirea regimului de inundare dirijată la ape mari şi reconsiderarea activităţilor din incintele îndiguite în funcţie de raportul cost/ beneficiu pentru investiţii şi întreţinerea digurilor de apărare.

×
Subiecte în articol: verde!