x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lupta cu gunoiul, căştigată de flori

Lupta cu gunoiul, căştigată de flori

de Marina Constantinoiu    |    05 Aug 2007   •   00:00
Lupta cu gunoiul, căştigată de flori
Sursa foto: Alex Micsik/

Gunoaiele de la marginea Bucureştiului au fost inlocuite ieri cu flori. Muncitorii de la Administraţia Domeniului Public au plantat de zor flori pe malul Dămboviţei, după indepărtarea maldărelor de gunoi.

Gunoaiele de la marginea Bucureştiului au fost inlocuite ieri cu flori. Muncitorii de la Administraţia Domeniului Public au plantat de zor flori pe malul Dămboviţei, după indepărtarea maldărelor de gunoi.

Peste 300.000 de tone de gunoi au fost ridicate din imediata vecinătate a Bucureştiului, capitală a unui stat din Uniunea Europeană! De vineri s-a lucrat la indepărtarea molozului şi a deşeurilor depozitate ilegal pe terenurile din zona Popeşti Leordeni-Glina, pentru ca ieri muncitorii de la Administraţia Domeniului Public să inceapă plantarea de flori acolo unde s-au aflat munţii de gunoaie. Aceiaşi angajaţi s-au ocupat şi cu alte acţiuni de cosmetizare a zonei, curăţănd trotuare şi borduri, după cum relatează Antena 3 şi Rador.

DE DURATĂ? Operaţiunea este urmarea intervenţiei de vineri a preşedintelui Traian Băsescu, care a criticat felul in care Administraţia Naţională "Apele Romăne" ingrijeşte albia Dămboviţei, dar nu se ştie ce sorţi de izbăndă va avea. Nu de alta, dar plăpăndele flori nu vor putea "ţine piept" altor tone de gunoi pe care le-ar putea pregăti bucureştenii.

In ciuda mobilizării generale care a dus la curăţirea zonei, mai mulţi bucureşteni au incercat chiar ieri-dimineaţă să arunce alte gunoaie, potrivit Antenei 3. Pentru a evita repetarea scenariului, autorităţile au promis că vor supraveghea aria ecologizată in următoarea perioadă.

Deşeurile "recoltate" de la faţa locului au fost transportate la depozitul ecologic Vidra, iar costurile operaţiunii se ridică, potrivit Rador, la circa 30 de miliarde de lei.

CRITICI. In contextul salubrizării din zona respectivă, liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat ieri că vizita preşedintelui Băsescu la Glina este "o dovadă concretă, reală, a faptului că şeful statului stă la masă cu corupţia". Liderul conservator şi-a explicat acuzaţia prin faptul că firmele de salubritate din Capitală ar căştiga sute de milioane de euro de la Primăria lui Adriean Videanu. "Aceste firme reprezintă clientela politică a lui Traian Băsescu", a mai spus Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: observator