x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE cere părții ruse să oprească imediat atacurile împotriva infrastructurii portuare ucrainene

MAE cere părții ruse să oprească imediat atacurile împotriva infrastructurii portuare ucrainene

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2023   •   19:28
MAE cere părții ruse să oprească imediat atacurile împotriva infrastructurii portuare ucrainene

MAE cere părții ruse să oprească imediat atacurile împotriva infrastructurii portuare ucrainene. Ambasadorul Rusiei la București a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după incidentul din apropierea de localității Grindu.

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, miercuri, 14 decembrie 2023, ambasadorul Federației Ruse la București a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice, ca urmare a incidentului din noaptea de 13/14 decembrie 2023, din apropierea de localității Grindu”, arată MAE.

Potrivit sursei citate, secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis „protestul ferm al autorităților române față de noul incidentul generat de prăbușirea necontrolată a unei drone utilizată în atacul asupra infrastructurii portuare ucrainene”.

„Oficialul român a solicitat ferm părții ruse să oprească imediat atacurile împotriva infrastructurii portuare ucrainene, care pun în pericol securitatea națională a României și siguranța transporturilor de cereale din Ucraina prin porturile de la Dunăre și Marea Neagră. Secretarul de stat a condamnat cu fermitate acțiunile părții ruse de escaladare a situației de securitate în regiune. Atacurile Federației Ruse împotriva infrastructurii civile ucrainene reprezintă crime de război”, se menționează în finalul comunicatului de presă.

Localnicii din Galați și Tulcea au primit, în noaptea de miercuri spre joi, mesaje Ro-Alert, după ce sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național. Autoritățile au găsit un crater provocat de o dronă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mae ambasador Rusia drona