x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE dezminte ferm orice informaţie privind implicarea României în livrări de echipament militar către Siria

MAE dezminte ferm orice informaţie privind implicarea României în livrări de echipament militar către Siria

17 Ian 2014   •   20:27
MAE dezminte ferm orice informaţie privind implicarea României în livrări de echipament militar către Siria

MAE "dezminte cu fermitate orice informaţie care induce ideea că România ar fi implicată în livrările de echipament militar către Siria", precizând că prin Departamentul pentru Controlul Exporturilor nu a înregistrat nicio operaţiune de comerţ exterior cu produse militare către Siria în 2013 şi 2014.

MAE a transmis vineri o serie de precizări referitoare la articolul "Russia steps up military lifeline to Syria's Assad", publicat de Reuters.

"Ministerul Afacerilor Externe dezminte cu fermitate orice informaţie care induce ideea că România ar fi implicată în livrările de echipament militar către Siria. Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul pentru Controlul Exporturilor, ca autoritate naţională de control al operaţiunilor cu produse militare, nu a înregistrat şi, implicit, nu a autorizat nicio operaţiune de comerţ exterior cu produse militare, inclusiv de armament uşor, cu destinaţia Siria în anul 2013 şi 2014", se arată în comunicat.

Rusia a intensificat, în ultimele săptămâni, exporturile de echipamente militare în Siria, inclusiv prin intermediul unor companii de profil din România, Bulgaria şi Ucraina, în încercarea de a ajuta regimul Bashar al-Assad în luptele cu insurgenţii, afirmă surse citate de agenţia Reuters.

×