x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Magazinul Junior - Instanta de lux, pe 15 milioane de euro

Magazinul Junior - Instanta de lux, pe 15 milioane de euro

de Miruna Pasa Petru    |    06 Dec 2006   •   00:00
Magazinul Junior - Instanta de lux, pe 15 milioane de euro

Tribunalul Bucuresti si-a tinut ieri, pentru prima data, sedintele de judecata in noul sediu de la Junior, transformat dintr-un magazin in paragina intr-un sediu de instanta ultramodern. Sticla, otel, geamuri imense, scari rulante, aparatura performanta de protectie antitero si impotriva incendiilor, toate acestea sunt aspecte cu care trebuie sa se familiarizeze de acum incolo judecatorii, grefierii si justitiabilii.

Lucrarile de transformare au durat cinci ani, iar investitiile s-au ridicat la peste 15 milioane de euro, pentru ca fostul magazin Junior sa poata cuprinde laolalta toate sectiile Tribunalului si ale Judecatoriei Sectorului 2 pe o suprafata desfasurata de 28.549 de metri patrati.

Potrivit vicepresedintelui instantei, Laura Andrei, edificiul a fost modificat astfel incat sa aiba la subsol, pe doua niveluri, un arest "corespunzator tuturor normelor europene". De asemenea, in noua cladire este asigurat un flux separat de trafic al justitiabililor, al angajatilor instantei si al persoanelor detinute. "In acest mod este sporita siguranta magistratilor fata de posibile amenintari din exterior, cu atat mai mult cu cat la etajele 3,4 si 5, unde se afla birourile judecatorilor si grefierilor, nu au acces persoanele straine", ne-a declarat ieri Laura Andrei.

×
Subiecte în articol: observator