x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAI anunță că susține revendicările de natură financiară ale polițiștilor

MAI anunță că susține revendicările de natură financiară ale polițiștilor

02 Feb 2022   •   19:00
MAI anunță că susține revendicările de natură financiară ale polițiștilor

MAI anunță că susține toate revendicările de natură financiară ale polițiștilor, acestea fiind incluse în propunerea de buget pentru anul 2022.

 Precizarea apare în urma protestului organizat miercuri de polițiști.

MAI susține că toate revendicările de natură financiară, respectiv aplicarea Legii-cadru a salarizării nr. 153/2017, majorarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, în cuantumul maxim prevăzut de lege, și indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflației au fost fundamentate și incluse în propunerea de buget pentru anul 2022 înaintată Ministerului Finanțelor Publice.

„Acest demers a fost deja adus la cunoștința organizațiilor sindicale de către ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, în cadrul unei întâlniri care avut loc la finalul anului trecut. De altfel, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, a susținut majorarea salariilor de bază ale angajaților MAI cu 1/4 din diferența rămasă până la salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul 2022 și cele din luna decembrie 2021, la dezbaterea bugetului de stat în fața comisiilor reunite pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Parlamentul României și a comisiilor de Buget-Finanțe”, au anunțat reprezentanții MAI prin intermediul unui comunicat de presă.

Totodată, miercuri, reprezentanții MAI au susținut în fața Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Senatului României, amendamentele la Legea de aprobare a Ordonanței de Urgență nr. 130/2021 din 17 decembrie 2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, care prevăd acordarea majorării salariale conform Legii-cadru nr. 153/2017, amendamente care au trecut de Comisie, mai spune MAI.

În ceea ce privește echipamentul polițiștilor, sumele necesare pentru norma de echipare sunt prevăzute în bugetul anului 2022, urmând ca în funcție de evoluția procedurilor de achiziție, aceasta să fie acordată în bani sau în natură. De asemenea, MAI susține că în 2021 a avut ca prioritate achiziționarea de mijloace de mobilitate terestră, armament și tehnică specială în valoarea de peste 50 milioane de lei.

Totodată, au fost realizate și investiții în modernizarea sau reabilitarea sediilor în care își desfășoară activitatea personalul MAI, în valoare de aproximativ 10 milioane de lei.

Lucrări pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și noi achiziții de tehnică sunt prevăzute și în 2022.

×