x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mai mulți bărbați vindeau DROGURI în penitenciare. Liderul grupării se afla în închisoare

Mai mulți bărbați vindeau DROGURI în penitenciare. Liderul grupării se afla în închisoare

14 Oct 2022   •   16:23
Mai mulți bărbați vindeau DROGURI în penitenciare. Liderul grupării se afla în închisoare

Patru bărbați au fost reținuți și unul a fost plasat sub control judiciar, fiind cercetați pentru că ar fi vândut droguri în mai multe penitenciare din România. Liderul grupării a pus la punct rețeaua chiar în timp ce se afla în închisoare.

Potrivit DIICOT, în noiembrie 2021, unul dintre inculpați, care era închis, a constituit un grup infracțional organizat, din care au făcut parte și ceilalți inculpați, care a avut drept scop efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive. Aceștia au procurat, transportat, expediat și primit prin intermediul corespondenţei fragmente de hârtie impregnate cu substanţe psihoactive noi, care, ulterior, au fost distribuite şi vândute în vederea consumului persoanelor private de libertate, aflate în mai multe penitenciare din România.

Joi, polițiștii și procurorii din Mehedinți l-au prins în flagrant pe unul dintre inculpați, după ce acesta a ridicat, de la o firmă de curierat, un colet expediat din Spania în care se afla ascunsă cantitatea de aproximativ 50 de grame de cocaină.

Anchetatorii au făcut 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite și ridicate o cultură de 10 plante de canabis, recipiente conținând muguri de canabis, cântare electronice de precizie, grinder, precum și sumele de 5.985 de lei, 200 de euro și 1.500 de dolari americani, scrie Mediafax

Vineri, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți cu propunere de arestare preventivă a celor 4 inculpați față de care s-a dispus măsura reținerii.

 

×
Subiecte în articol: droguri penitenciare