Veşti bune pentru participanţii la trafic! Numărul accidentelor grave de circulaţie a scăzut, în prima lună a acestui an, cu 21 la sută faţă de perioada similară a anului trecut, iar al persoanelor decedate cu 32,6 la sută, de la 156 înregistrat în ianuarie 2010, la 105 în prima lună a anului în curs.
Inspectoratul General al Poliţiei Române precizează că reducerea numărului accidentelor grave de circulaţie cu 21 la sută, a numărului persoanelor decedate cu 32,6 la sută şi al răniţilor grav cu 21,3 la sută, a avut loc în contextul în care condiţiile meteo ale lunii ianuarie 2011 au fost mult mai prielnice desfăşurării traficului rutier faţă de aceeaşi lună a anului trecut, când ninsorile au fost mai abundente, iar numeroase drumuri au fost restricţionate sau blocate.
Potrivit sursei citate, în perioada de referinţă, au existat cinci zile în care nu s-au înregistrat accidente mortale, în timp ce în întreg anul 2010 au fost înregistrate doar şapte zile fără asemenea evenimente. Cel mai mare număr de persoane decedate în accidente rutiere a fost înregistrat în zilele de 15 ianuarie (opt morţi), 29 ianuarie (şase morţi) şi 7 ianuarie, respectiv 31 (câte cinci morţi).
IGPR anunţă că, în perioada următoare, acţiunile poliţiei rutiere se vor concentra pe combaterea neacordării prioritţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare şi al indisciplinei pietonilor. Într-un interviu acordat recent Jurnalului Naţional, Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, a susţinut la rândul lui că anul 2009-2010 a adus, după mulţi ani, o scădere istorică a numărului de accidente rutiere pe şoselele ţării. Însă, Inspectoratul General al Poliţiei Române precizează că reducerea numărului accidentelor grave de circulaţie cu 21 la sută, a numărului persoanelor decedate cu 32,6 la sută şi al răniţilor grav cu 21,3 la sută,şeful de la Rutieră a vorbit despre o altă meteahnă a şoferilor români, din ce în ce mai simţită pe şoselele noastre: agresivitatea în trafic.