x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mama premierului, la DNA Ploieşti. Cornelia Naum este audiată în dosarul ginerelui ei, Iulian Herţanu

Mama premierului, la DNA Ploieşti. Cornelia Naum este audiată în dosarul ginerelui ei, Iulian Herţanu

05 Mar 2015   •   09:32
Mama premierului, la DNA Ploieşti. Cornelia Naum este audiată în dosarul ginerelui ei, Iulian Herţanu

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a ajuns la DNA Ploieşti pentru a fi audiată în calitate de martor în dosarul ginerelui ei, Iulian Herţanu, relatează Antena3. În 26 februarie şi sora premierului, Alexandra Herţanu, s-a prezentat la DNA Ploieşti pentru a fi audiată ca martor în dosarul de fraudare de fonduri europene, în care a fost arestat preventiv soţul ei.

Iulian Herțanu a fost arestat preventiv în dosarul în care este suspectat că a deturnat fonduri  europene prin firma pe care o administrează.

În acest dosar a mai fost arestat omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în timp ce fostul consilier judeţean de Prahova Mihai Coman, reţinut şi el, va fi cercetat sub control judiciar.

Iulian Herţanu şi oamenii de afaceri Mihail Marian Coman, Vladimir Răzvan Ciorbă şi Liviu Munteanu au fost reţinuţi de procurorii DNA, fiind suspectaţi că firmele acestora au obţinut fraudulos contractul din fonduri europene pentru extinderea canalizării din oraşul Comarnic.

Conform anchetatorilor, în perioada 2011- 2015, Iulian Cristian Herţanu, administrator de drept şi, începând cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al S.C. Grossmann Engineering Group S.R.L., respectiv angajat al S.C. CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroeşti, Vladimir Ciorbă şi Mihai Marian Coman au constituit un grup infracţional pentru a-şi adjudeca fraudulos un contract de lucrări finanţat preponderent din fonduri europene.

Ei sunt acuzaţi că şi-au însuşit ilegal importante sume de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor obţinute prin proiectul cu finanţare europeană şi prin sustragerea de la plata contribuţiilor datorate către stat, prin evidenţierea unor cheltuieli nereale sau operaţiuni fictive în documentele societăţilor pe care le-au controlat.

Ponta: Sora şi mama mea sunt linşate mediatic doar ca să fiu eu lovit politic

Premierul Victor Ponta a acuzat, în 26 februarie, într-o postare pe pagina sa de socializare, linşajul mediatic la care sunt supuse mama şi sora sa, afirmând că acest lucru se întâmplă doar pentru ca el să fie lovit politic.

"Este o mare suferință pentru mine să văd că sora şi mama mea sunt linşate mediatic doar ca să fiu eu lovit politic. Le iubesc şi o să le fiu alături toată viața aşa cum îmi sunt şi ele, şi aş vrea să am şi eu şi surorile mele tăria de caracter şi echilibrul pe care mama le-a dovedit în toți cei 72 de ani ai ei!", a scris Ponta pe Facebook.


×