x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mănăstireanu: Siguranța cetățeanului nu a fost pusă în pericol. În România nu se consumă carne crudă de pasăre

Mănăstireanu: Siguranța cetățeanului nu a fost pusă în pericol. În România nu se consumă carne crudă de pasăre

06 Noi 2013   •   17:42
Mănăstireanu: Siguranța cetățeanului nu a fost pusă în pericol. În România nu se consumă carne crudă de pasăre

Nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește siguranța alimentară a populației pentru că în România nu se consumă carne crudă de pasăre, iar tratamentul termic la 70 de grade distruge toate tipurile de salmonela, a declarat, miercuri, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, informează agerpres.ro.

"Nu s-a pus în niciun moment în pericol siguranța alimentară a cetățeanului", a arătat Mănăstireanu într-o conferință în care prezintă rezultatele acțiunilor întreprinse în cazul cărnii de pasăre retrasă recent de la comercializare.

Potrivit sursei citate, lanțul de magazine (Selgros — n.r) a retras de la comercializare 55,7 tone de carne de pasăre, iar 22 tone din această cantitate a fost distrusă ca urmare a solicitării operatorului. De asemenea, a mai fost retrasă de la comercializare o cantitate de 10 tone de carne de pasăre din magazine mici, 0,4 tone de carne fiind distruse. 

×