x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mâncare expirată și legume stricate, găsite de ANPC într-un supermarket din Chiajna

Mâncare expirată și legume stricate, găsite de ANPC într-un supermarket din Chiajna

04 Feb 2022   •   17:00
Mâncare expirată și legume stricate, găsite de ANPC într-un supermarket din Chiajna

Inspectorii ANPC au găsit, în urma controalelor făcute la două magazine Mega Image din Chiajna, județul Ilfov, mâncare expirată și legume stricate, așezate pe rafturi de lemn uzate și pline de praf. ANPC a propus ca unul dintre magazine să fie închis pentru 6 luni.

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că au verificat două magazine Mega Image, din comuna Chiajna.

„Echipele Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București au constatat, în urma controlului, abateri importante: comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită, comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice vizibile, expuse în rafturi din lemn uzate și acoperite cu strat grosier de praf, în spatele raftului fiind prezente acumulari masive de resturi menajere, grăsime și praf, utilizarea rafturilor neigienizate pentru expunerea produselor, cu strat gros de praf, deteriorate, cu un grad avansat de uzură, utilizarea, la raionul panificație-patiserie, a unor rafturi cu praf în strat grosier, cu exces de resturi provenite de la produsele de panificație, resturi de coca aderență pe suprafata rafturilor, clestii pentru deservire si suporți acestora prezenți la raft fiind neigienizati corespunzător, utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, cu vopsea exfoliată și cu ventilatoarele încărcate de grăsime și praf, depozitarea unor produse alimentare, destinate comercializării, la temperaturi diferite decât cele recomandate de producător, comercializarea unor produse cu arsuri de congelare și procent ridicat de gheață, în ambalaje, în vitrine neigienizate. Pavimentul din incinta unității prezinta zone sparte, depreciate, uzate, în preajma rafturilor fiind plin de praf și reziduuri alimentare”, arată ANPC.

Produsele cu deficiențe au fost oprite definitivă de la comercializare și au fost retrase de la consum. De asemenea, s-a oprit temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate, la unul dintre magazine și pentru raioanele cu deficiențe ale celui de-al doilea. A fost propusă sancțiunea complementară de închidere temporară a unității, pe o durată de cel mult 6 luni, pentru unul dintre cele două magazine.

„Din nou, pentru a treia oară, în trei zile consecutive, nicio schimbare în modul de abordare a serviciilor comerciale oferite de Mega Image. Ajung să cred că ei nu fac altceva decât să profite de buna credință a cumpărătorilor și să ignore zilnic legea. Dar nu ne oprim: sancționăm, inclusiv oprind temporar prestarea de serviciu, sau suspendând actvitatea, acolo unde este cazul, împiedicându-i să își bată joc de consumatorul român! Această atitudine ne-a determinat să asigurăm permanență în marile magazine, începând cu finalul lunii ianuarie, să fim pentru ei picătura chinească”, a spus Paul Anghel, director general ANPC.

Cele două puncte de lucru din Chiajna au fost amendate de ANPC cu 37.000 lei.

×