x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MApN: Incident de tragere în poligonul South Hills din Polonia, în care a fost implicată armata română

MApN: Incident de tragere în poligonul South Hills din Polonia, în care a fost implicată armata română

de Redacția Jurnalul    |    23 Aug 2024   •   11:11
MApN: Incident de tragere în poligonul South Hills din Polonia, în care a fost implicată armata română

Detașamentul de apărare antiaeriană Sky Guardians a executat o ședință de tragere de noapte cu sistemele Gepard din dotare, în Poligonul South Hills, din Polonia. Aici a avut loc un incident de tragere, soldat cu pagube materiale. Detașamentul de apărare antiaeriană este generat de structurile de apărare antiaeriană ale armatei române.

Potrivit Ministerului Apărării, joi, la ora 22.30, comandantul detașamentului a fost informat că două elemente de muniție au căzut în satul Bemowo Piskie, aflat în proximitatea poligonului, provocând pagube materiale.

Conform MApN, comanda detașamentului va pune la dispoziția poliției militare poloneze, care cercetează cauza, toate datele și informațiile necesare clarificării circumstanțelor în care s-a produs acest eveniment.

Detașamentul de apărare antiaeriană generat de structurile de apărare antiaeriană ale Armatei României se află la a XV-a rotație în Bemowo Piskie Training Area, având misiunea de asigurare a Prezenței Înaintate Consolidate pe flancul Nord-Estic al Alianței (enhanced Forward Presence), în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia.

Pe timpul celor șase luni de misiune, cei aproximativ 100 de artileriști antiaerieni români participă la exerciții și activități de instruire alături de camarazi americani, britanici, croați și polonezi, cu scopul îmbunătățirii coeziunii și creșterii nivelului de interoperabilitate între trupele membre ale NATO.

(sursa: Mediafax)

×