x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marcel Boloș: Prognoza Comisiei privind deficitul nu este una foarte optimistă

Marcel Boloș: Prognoza Comisiei privind deficitul nu este una foarte optimistă

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2024   •   22:15
Marcel Boloș: Prognoza Comisiei privind deficitul nu este una foarte optimistă

Sigur că prognoza Comisiei privind deficitul nu este una foarte optimistă și e datoria Guvernului să facă eforturi pentru a asigura un echilibru între gestionarea deficitului și realizarea investițiilor esențiale, susține ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, care participă la reuniunea Ecofin.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, spune că a avut discuții cu vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, în contextul participării la Ecofin.

El susține, într-o postare făcută joi seara pe Facebook, că România este angajată pe drumul atragerii baniilor europeni, atât din PNRR, cât și din Politica de Coeziune.

„Acest lucru implică realizarea reformelor aferente: pensii, salarizare publică, reforma fiscală, cât și realizarea și implementarea la termen a investițiilor în infrastructură, educație și sănătate. Urmează doi ani foarte importanți în materie de dezvoltare. Ne bucurăm de stabilitatea și încrederea investitorilor și putem asigura necesarul de finanțare pentru ca investițiile să nu se blocheze, iar România a făcut pași importanți în ceea ce privește implementarea reformelor care aduc adevărata schimbare”, a scris ministrul pe rețeaua de socializare.

„Sigur că prognoza Comisiei privind deficitul nu este una foarte optimistă. La fel de sigur este că e datoria Guvernului să facă eforturi susținute pentru a asigura un echilibru între gestionarea deficitului și realizarea investițiilor esențiale care schimbă vieți”, a adăugat el.

Ministrul susține că România este angajată pe un drum ireversibil al dezvoltării, „nivelul investițiilor publice este cel mai mare anul acesta din întreg blocul european (7%)”.

„În termeni de execuție bugetară suntem la un prag istoric, înregistrând în aprilie un nivel cu 75% mai ridicat al investițiilor publice din fonduri naționale și din fonduri europene, în raport cu anul precedent. De asemenea, avem a doua cea mai mare creștere economică prognozată la nivelul UE, de peste 3%, cu premisele menținerii acestui ritm și pentru anul următor”, a mai precizat ministrul Finanțelor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Marcel Boloș ecofin prognoza