x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marea Britanie - Alimente de miliarde de lire, la gunoi

Marea Britanie - Alimente de miliarde de lire, la gunoi

de Jurnalul National    |    09 Mai 2008   •   00:00

Criza mondială a alimentelor, creşterea preţurilor la bunurile de larg consum şi distrugerea mediului sînt subiecte care se regăsesc mereu pe agenda presei internaţionale.




Criza mondială a alimentelor, creşterea preţurilor la bunurile de larg consum şi distrugerea mediului sînt subiecte care se regăsesc mereu pe agenda presei internaţionale. De aceea nu pot fi decît frapante concluziile unui studiu publicat recent la Londra: în fiecare zi, britanicii aruncă la gunoi 220.000 de franzele, 1,6 milioane de banane, 550.000 de pui, 5,1 milioane de cartofi, 660.000 de ouă, 1,2 milioane de cîrnaţi şi 1,3 milioane de cutii de iaurt. Potrivit studiul, care a dorit să dezvăluie cantitatea uriaşă de alimente pe care britanicii o aruncă zi de zi, valoarea în bani a produselor alimentare irosite într-un singur an în Marea Britanie este de 10 miliarde de lire sterline.

PROTESTE. Raportul, realizat la cererea guvernului de la Londra şi preluat de ziarul Independent, relevă că britanicii mai aruncă la coş 4,4 milioane de mere, 300.000 de pungi de chipsuri, 440.000 de cutii cu mîncare gata preparată, 710.000 pachete de ciocolată sau dulciuri, 260.000 de cutii cu brînză, 50.000 de sticle de milkshake şi 25.000 de cutii cu sos de gătit. O singură familie britanică iroseşte, în medie, alimente de peste 420 de lire sterline pe an. Suma se ridică la 610 lire sterline pentru familiile care nu au copii. Studiul este publicat în contextul în care milioane de persoane din regiunile sărace ale lumii se confruntă cu o criză a alimentelor cauzată în special de creşterea populaţiei şi de secetă. Criza a provocat proteste ample în numeroase ţări, de la Haiti şi Mauritania pînă la Yemen şi Filipine. (ROMPRES)

×
Subiecte în articol: verde!