x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marea Britanie: Deşeuri nucleare, curăţate

Marea Britanie: Deşeuri nucleare, curăţate

de Jurnalul National    |    10 Apr 2008   •   00:00
Marea Britanie: Deşeuri nucleare, curăţate
Sursa foto: GIANLUIGI GUERCIA/

Marea Britanie a găsit soluţia prin care să-şi “cureţe” depozitele de deşeuri nucleare răspîndite de-a lungul şi de-a latul insulei.

Marea Britanie a găsit soluţia prin care să-şi “cureţe” depozitele de deşeuri nucleare răspîndite de-a lungul şi de-a latul insulei. Exe­cutivul de la Londra a găsit şi cele 73 miliarde de lire sterline necesare ducerii la îndeplinire a acestui proces. Guvernul pregăteşte şi un proces legislativ pentru urgentarea lucrărilor.

impozit special cre­at. În planul autorităţilor brita­nice se regăseşte şi o nouă taxă pentru contribuabilii din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Banii din acest nou impozit ar urma să fie viraţi către Nuclear Decommissioning Authority, instituţie care se ocupă cu întreţinerea depozitelor de deşeuri nucleare din Regat.

“Considerăm că problema nucleară este mult prea importantă ca să fie lăsată la capitolul «şi altele», atunci cînd vine vorba despre împărţirea bugetului. De asemenea, este important să existe o taxă care să fie destinată exclusiv acestui domeniu, astfel încît să nu trebuiască să umblăm cu cîrpeli”, a declarat politicianul britanic Peter Luff, citat de cotidianul The Guardian.

 

ÎNTÎRZIEREA COSTĂ MULT. Mai multe instituţii financiare britanice au avertizat în prima parte a acestui an că lucrările de “curăţare” a depozitelor de deşeuri nucleare se desfăşoară cu dificultate, nu au o continuitate şi din acest motiv cresc atît preţurile întreţinerii lor, cît şi pericolul pe care aceste deşeuri îl reprezintă.

×
Subiecte în articol: verde!