x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marea Britanie - Extinderea Aeroportului Heathrow, pericol ecologic

Marea Britanie - Extinderea Aeroportului Heathrow, pericol ecologic

11 Mar 2008   •   00:00
Marea Britanie - Extinderea Aeroportului Heathrow, pericol ecologic

Autoritatea Aeroportuară Britanică (BAA) a împiedicat utilizarea unor informaţii potrivit cărora deschiderea unui al cincilea terminal pe Aeroportul Heathrow din Londra ar genera niveluri nepermise de poluare şi zgomot, scrie The Times în ediţia electronică.


Autoritatea Aeroportuară Britanică (BAA) a împiedicat utilizarea unor informaţii potrivit cărora deschiderea unui al cincilea terminal pe Aeroportul Heathrow din Londra ar genera niveluri nepermise de poluare şi zgomot, scrie The Times în ediţia electronică. În schimb, numărul anticipat al zborurilor, care ar fi suplimentat cu 230.000 de curse pe an, ar avea un impact minim din punct de vedere al zgomotului sau poluării.


Potrivit unui raport întocmit de Agenţia de Mediu, Ministerul Transporturilor este criticat în privinţa documentaţiei referitoare la deschiderea celui de-al cincilea terminal, întrucât aceasta este incompletă şi nu oferă informaţii privind impactul poluării excesive asupra sănătăţii populaţiei, ceea ce ar putea accentua riscul îmbolnăvirilor grave şi al deceselor în această zonă. Dosarul poate fi completat cu răspunsul oficial al Agenţiei de Mediu, care critică absenţa studiilor privind impactul asupra calităţii aerului, descriind această situaţie drept "o omisiune semnificativă‘‘ şi adăugând că sunt anumite incertitudini privind respectarea sau nu a limitelor de poluare impuse de UE. Agenţia mai avertizează că documentul nu conţine studiul referitor la impactul asupra sănătăţii publice, din cauza poluării cu dioxid de azot.


×
Subiecte în articol: verde!