x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marea Britanie - Protest impotriva SUV-urilor

Marea Britanie - Protest impotriva SUV-urilor

de Jurnalul National    |    20 Aug 2007   •   00:00
Marea Britanie - Protest impotriva SUV-urilor
Sursa foto: ROBYN BECK/

Ecologiştii britanici au iniţiat un protest impotriva proprietarilor de maşini de teren din insulă, fiind hotărăţi să obţină acte normative care să diminueze numărul SUV-urilor care circulă pe şoselele Regatului Unit.

Constituiţi in mai multe asociaţii, protestatarii consideră inacceptabil ca astfel de maşini, cu motoare puternice, de capacitate cilindrică mare, şi consum pe măsură, să fie folosite in oraşe din cauza cantităţii foarte mari de noxe pe care o elimină. "Nu avem nimic impotriva folosirii acestor maşini la ţară, la munte, pe teren accidentat şi in alte zone cărora le sunt destinate. Considerăm insă că a devenit o chestiune jignitoare la adresa noastră ca unii semeni să folosească astfel de vehicule, in timp ce noi, ceilalţi, ne străduim să facem ce putem pentru a stopa incălzirea globală" este mesajul pe care incearcă să-l transmită protestatarii.


PANOURI. Ecologiştii au arborat deocamdată bannere de protest pe mai multe şosele din Marea Britanie şi in locurile aglomerate din marile oraşe. Autorităţile sprijină tacit acest demers, dar spun că cel puţin deocamdată este imposibilă interzicerea printr-un act normativ a folosirii vehiculelor de teren in oraşe şi pe drumurile publice.

×
Subiecte în articol: verde!