x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maria Cassi şi Peter Schneider sosesc la... ArCuB

Maria Cassi şi Peter Schneider sosesc la... ArCuB

09 Noi 2011   •   11:42

In cadrul turneului sau european actrita italiana Maria Cassi prezinta la Bucuresti doua productii de succes: My life with men…and other animals! si Crepapelle sau importanta de a rade.

My life with men…and other animals! Astazi de la orele 19.30, in My life with men...and other animals! Maria Cassi va oferi publicului un curs intensiv, deosebit de amuzant, despre dragoste, sex, moarte si…ulei de masline! Actrita italiana cu o lunga experienta in domeniul musical-ului si al comediei, este asemanata de presa internationala cu Charlie Chaplin, Jerry Lewis si Jacques Tati. Ea este nu doar interpreta ci si autoarea textului, scris “la patru maini' impreuna cu Patrick Pacheco (jurnalist si biograf american multi-premiat, precum si autor de piese de teatru si scenarii de film). Spectacolul infatiseaza cu mult umor portretul unei doamne curajoase si auto-ironice care, plecata dintr-un orasel de langa Florenta, porneste sa cucereasca New York-ul. Dar intalnirea care ii va schimba viata, o asteapta la prima rascruce.

Peter Schneider, regizorul spectacolului, are o experienta vasta in domeniul filmului animat, semnand renumitele creatii Disney: Mica Sirena, Aladin, Frumoasa si bestia, si obtinand un Premiu Tony pentru productia musicalului Regele Leu si un Premiu Golden Globe pentru Frumoasa si bestia. Aceasta montare este prima lui prezenta in teatrul italian. El construieste un one woman show in jurul talentului de mim innascut si in jurul vocii emotionante a Mariei Cassi care, cu dezinvoltura, trece de la italiana la engleza si de la text la muzica, daruindu-ne portretul perfect al unei doamne autentice, capabile sa incante publicul. A demonstrat-o succesul montarii la Festivalul de la Spoleto si la New York.

Schneider a fost primul Presedinte al Studiourilor Walt Disney Feature Animation pentru Compania Walt Disney intre 1985 - 1999 si presedintele Studiourilor Disney pana in 2001 cand a infiintat propria sa casa de productie. Recent, Schneider a regizat musicalul Sister Act inspirat de filmul cu acelasi nume care a avut-o in rolul principal pe Whoopi Goldberg.

Biletele pentru spectacolul My life with men…and other animals! pot fi achizitionate la pretul de 100 lei (Categoria I), 50 lei (Categoria II), 35 lei (Categoria III) si 26.50 lei (Categoria IV) de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batiste nr. 14).

“Crepapelle' sau importanta de a rade. Joi, 10 noiembrie si vineri 11 noiembrie, de la ora 19.30, Maria Cassi va prezenta pe scena ArCuB spectacolul Crepapelle. “Cum sa nu te indragostesti de Paris?' In jurul acestei intrebari prinde contur Crepapelle, spectacolul Mariei Cassi. O italianca viziteaza Orasul Luminilor, povestind cu un haz uluitor experienta ei unica de acolo, cucerind publicul, punctand prin mimica si gest fiecare intamplare – fie ea comica sau emotionanta. Descriind locuri si intalniri, actrita contureaza prin contrast tablourile a doua orase: Paris si Florenta. Pitoreasca regiune Toscana si sofisticatul Paris cu sarmul si bulevardele lui, care fascineaza mereu oamenii cu farmecul sau. Un oras care surprinde mereu prin extravaganta.

Singura in scena, Maria Cassi creioneaza tipologii diferite, intrand cu o usurinta incredibila in pielea mai multor personaje: un batran cersetor, o femeie cocheta, soferi de autobuz, copii si vanzatoare. In periplul sau, actrita se transforma cu naturalete si starneste rasul audientei, interpretand la fel de bine atat in dialectul florentin cat si intr-o franceza foarte...personala, cu puternice accente ironice. In plimbare prin cartierele elegante ale Parisului, se opreste in bistrouri si prezinta alternativ in povestirea sa figuri de turisti din Toscana (caracterizati prin gestica excesiva, impertinenta si sarcasm) cu cele de francezi snobi, sceptici si aroganti. Ea creaza astfel o carte postala colorata, care surprinde publicul si il face sa se prinda in joc.

Comedia Crepapelle ne aminteste de importanta de a rade dar si de a ne emotiona. Muzica si gag-urile se impletesc cu sonoritatile dramatice care imbogatesc spectacolul.

×
Subiecte în articol: mass media