x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Maria Vlas nu s-a plictisit in arest

Maria Vlas nu s-a plictisit in arest

22 Oct 2004   •   00:00

Fostul presedinte al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, si-a contrazis avocatul ieri, in fata instantei care judeca dosarul Fondul National de Acumulare, cerand sa ramana in arest, desi acesta solicitase punerea in libertate a clientei sale.

Avocatul Ioanei Maria Vlas a pledat in fata instantei Tribunalului Bucuresti in favoarea faptului ca punerea in libertate a clientei sale "nu ar reprezenta pericol social , ba, dimpotriva, societatea ar putea reprezenta un pericol pentru ea". El a cerut judecatorilor sa inlocuiasca masura arestarii preventive cu aceea de a nu parasi localitatea.

ANCHETA SOCIALA. Avocatul a mai cerut ca instanta sa dispuna trimiterea unei adrese catre Ministerul Justitiei in care sa se ceara o ancheta sociala care sa stabileasca daca Ioana Maria Vlas se poate integra in societate. "Nu sunt de acord cu aceasta parere a avocatului meu. Nu sunt de acord cu ancheta sociala. Solicit prelungirea masurii arestarii preventive", a sustinut, la randul sau, Maria Vlas. La termenul de ieri, reprezentantii Asociatiei Nationale a Investitorilor la FNA au cerut, inca o data, deblocarea temporara a fondurilor Sov Invest. "Vrem deblocarea temporara, doar pana la infruptarea creditorilor, iar apoi aceste fonduri pot fi blocate la loc", a spus reprezentantul asociatiei investitorilor. Acesta si-a manifestat nemultumirea fata de faptul ca, desi aceste cereri privind deblocarea au fost inaintate timp de mai mult de doi ani, catre trei complete succesive, acest lucru nu a fost luat in discutie pana in momentul de fata. Instanta a sustinut ca nu se poate rezolva problema deblocarii fondurilor deoarece, in momentul de fata, obiectul judecatii este arestarea preventiva.

×
Subiecte în articol: observator