x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marian Sârbu: Vă asigur că nu vom trece printr-o apocalipsă socială

Marian Sârbu: Vă asigur că nu vom trece printr-o apocalipsă socială

27 Mar 2009   •   00:00

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Marian Sârbu a dat asigurări, astăzi, la Topliţa, judeţul Harghita, că România nu va trece printr-o apocalipsă socială, iar Guvernul are resurse să ţină situaţia sub control, informează Agerpres.

'Ca reprezentant al Guvernului, primul mesaj pe care vreau să vi-l transmit este că nu vom trece printr-o apocalipsă socială. Guvernul acesta are, încă, resurse şi de natură politică, economică, dar şi financiară pentru a rezolva şi a ţine situaţiile de natură socială sub control', a afirmat ministrul Muncii. Marian Sârbu a făcut referire şi la împrumutul pe care România îl va contracta de la FMI, despre care a spus că va asigura redeschiderea creditării pentru cei care investesc în crearea de locuri de muncă.

'Vreau să atrag atenţia că dacă nu se va relua circuitul economic vom avea un număr important de şomeri care se va adăuga la cei existenţi. Reluarea creditării în România ţine de esenţa stabilităţii economice şi acest împrumut are, în principal, această menire', a spus Marian Sârbu. Ministrul Muncii a subliniat că nu s-a pus niciodată problema îngheţării pensiilor şi a anunţat că de luna viitoare punctul de pensie va creşte. 'Încă din luna următoare vom creşte punctul de pensie până la 718 lei, vom introduce pensia minimă garantată şi ne vom concentra în negocierile de zilele următoare cu sindicatele pentru ca salariile mici să nu rămână îngheţate', a mai spus Sârbu.

Ministrul Muncii a participat la Topliţa la inaugurarea noului sediu al Primăriei municipiului şi la deschiderea Biroului parlamentar al singurului deputat român din Harghita, social-democratul Mircea Duşa. El va avea o întâlnire cu conducerile serviciilor deconcentrate subordonate Ministerului Muncii din Harghita, iar de la ora 16,00 are programată o audienţă publică. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator