x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Marius Oprea: Colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea a început când era student

Marius Oprea: Colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea a început când era student

13 Mai 2019   •   14:41
Marius Oprea: Colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea a început când era student

Istoricul Marius Oprea reacționează la dezvăluirile recente despre colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea. Într-un interviu acordat Antena3.ro, istoricul amintește că încă de acum 15 ani apăruseră informații despre colaborarea lui Băsescu cu fosta poliție politică, din vremea când era student la Institutul de Marină. Mai mult, istoricul amintește că el a prostetat în momentul în care CNSAS l-a "albit" pe Băsescu de trecutul său de dinainte de 1989.

„Eu am spus de mult acest lucru, pentru că și în anul 2004 au apărut primele date, privind colaborarea lui Traian Băsescu cu Securitatea, în vremea când acesta era student la Institutul de Marină Mircea cel Bătrân. Dar nu s-a făcut nimic la vremea respectivă”, a precizat  Marius Oprea.

Istoricul a amintit că a protestat în nume propriu față de decizia CNSAS de la finele anului 2003 de a-l scoate cu basmaua curată pe Traian Băsescu, pentru cea de-a cincea oară, și imediat la începutul anului 2014, Grupul Pentru Dialog Social a anunțat atunci că o va premia pe Germina Nagâț, care era șefa departamentului de investigații de la CNSAS. ”Eu m-am împotrivit și am adus toate argumentele în ședința Grupului Pentru Dialog Social (GDS), care a luat această decizie. Întreg GDS era extrem de favorabil lui Traian Băsescu și simteam că nu mai aveam ce căuta acolo, așa că am demisionat. O premiau tocmai pe cea care care oferea cu mare larghețe presei informațiii privind colaborarea cu Securitatea a lui Dinu C. Giurescu, și nu făcea nici o cercetare în ceea ce-l privește pe Traian Băsescu”, a precizat istoricul Marius Oprea.

ANTENA3

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu securitatea