x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Martor-cheie în cazul violului din Vaslui. Luni, prima sentinţă

Martor-cheie în cazul violului din Vaslui. Luni, prima sentinţă

16 Aug 2015   •   20:54
Martor-cheie în cazul violului din Vaslui. Luni, prima sentinţă
Sursa foto: ADRIAN CUBA / AGERPRES FOTO

Sentinţa în cazul elevei violate de şapte tineri, în comuna vasluiană Văleni, se va da astăzi, la ora 14:00. Verdictul nu este definitiv, acuzaţii având dreptul de a face apel. Între timp, a apărut un martor care a susţinut în faţa anchetatorilor că a fost invitat la viol de către unul dintre tineri, planul fiind făcut din timp.

Noul martor face parte din cercul de prieteni ai acuzaţilor şi a povestit în faţa anchetatorilor că violul a fost plănuit de u respectivă să cheme cât mai mulţi cunos¬cuţi să ia parte la faptă. Martorul susţine c însă a refuzat să se alăture. În schimbul mărturiei sale, acesta ar fi scăpat de o eventuală acuzaţie de complicitate. Acesta a mai relatat că nu a fost vorba de un act sexual consimţit de adolescentă, aşa cum au declarat patru dintre acuzaţi, ci că totul s-a petrecut împotriva voinţei acest timpul faptei. Între timp, familia victimei suportă din ce în ce mai greu presiunea la care este supusă de sătenii care iau partea acuzaţilor. La termenul de vineri, atât fata violată, cât şi părinţii ei au fost huiduiţi şi jigniţi de o parte din apropiaţii acuzaţilor. Tatăl victimei spune că a început să se teamă pentru viaţa sa şi crede că, după verdictul de a să îmi dea în cap. Eu plec seara de-acasă. Mă tem că, dacă stau în casă, vin şi-mi dau foc”, a declarat tatăl victimei. Adolescenta violată merge în continuare la psiholog pentru a-şi reveni psihic după traumele suferite. Ea nu va lua parte la verdictul de astăzi, urmând în schimb să susţină prima probă de bacalaureat. Avocata fetei a cerut pedepse maxime pentru acuzaţi – 12 ani de închisoare.


La termenul de vinerea trecută trei dintre cei şapte acuzaţi şi-au recunoscut faptele şi au declarat că se căiesc pentru ceea ce au făcut. Patru dintre inculpaţi, însă, susţin în continua¬re că actul s-a petrecut cu acordul fetei şi au cerut să fie achitaţi de toate acuzaţiile.
 

×
Subiecte în articol: viol vaslui