x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Masă sănătoasă în școli. Finanțarea - peste 1 miliard de euro. Programul vizează aproape 1 mil elevi

Masă sănătoasă în școli. Finanțarea - peste 1 miliard de euro. Programul vizează aproape 1 mil elevi

08 Iun 2022   •   12:23
Masă sănătoasă în școli. Finanțarea - peste 1 miliard de euro. Programul vizează aproape 1 mil elevi

Programul „Masă sănătoasă în școli” vizează, în următorii cinci ani, aproape un milion de elevi. Finanțarea depășește 1 miliard de euro, conform ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministerul Sănătății trebuie să stabilească ce alimente sunt sănătoase pentru copii.

Premierul Nicolae Ciucă anunță miercuri înființarea unui grup de lucru condus de Cîmpeanu, împreună cu Ministerul Sănătății, al Finanțelor, al Agriculturii și al Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru programul „Masă sănătoasă în școli”.

Premierul a cerut ca de la 150 de școli programul să fie extins la toate școlile sau „la un număr cât mai mare, pentru că eu consider că acest program trebuie să aibă o arie de cuprindere cât mai mare. Sigur, nu se va putea întâmpla peste noapte acest demers al nostru”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că mulți părinți decid dacă își trimit sau nu copiii la școală în funcție de existența acestei mese calde, astfel că are legătură directă cu abandonul școlar.

Finanțarea pentru program, pentru intervalul 2022 - 2027, depășește 1 miliard de euro și țintește peste 900.000 de elevi, adică o treime din elevii României.

Ministerul Sănătății va stabili lista alimentelor care corespund conceptului de masă sănătoasă în școli, a spus Cîmpeanu, iar prin Ministerul Agriculturii se va încuraja folosirea exclusiv de produse românești.

(sursa: Mediafax)

×