x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mașini scumpe furate din Cehia, găsite după câteva ore la frontiera României

Mașini scumpe furate din Cehia, găsite după câteva ore la frontiera României

05 Dec 2020   •   19:50
Mașini scumpe furate din Cehia, găsite după câteva ore la frontiera României

Poliţiştii de frontieră de la Stânca (Iași) au depistat trei autoturisme care fuseseră declarate ca fiind furate din Cehia cu doar câteva ore înainte.

Conform Poliției de Frontieră, poliţiştii de frontieră din Stânca au depistat la control trei autoturisme, care fuseseră introduse în bazele de date ca fiind semnalate furate din Cehia, doar cu câteva ore înainte de a se prezenta la controlul de frontieră.

Vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași s-au prezentat pentru trecerea frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni ucraineni, în vârstă de 32, respectiv 27 de ani, conducând fiecare un autoturism marca Kia Ceed, fabricate în 2018, ambele înmatriculate în Cehia.

La scurt timp, poliţiştii de frontieră au identificat în localitatea Stânca un al treilea autoturism, marca Kia Ceed, fabricat în 2018, înmatriculat în Cehia, la volanul căruia se afla un cetăţean georgian în vârstă de 32 de ani.

Pentru că aveau suspiciuni, polițiștii au făcut verificări suplimentare şi au constatat că mașinile figurează în bazele de date ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, semnalări introduse de autoritățile din Cehia cu doar câteva ore înainte de prezentarea la controlul de frontieră.

Cei trei șoferi au declarat că au închiriat autoturismele de la o firmă de profil din Cehia şi intenționau să se deplaseze cu ele în Ucraina. Totodată, aceștia au declarat că nu aveau cunoștință despre faptul că autovehiculele figurează ca fiind furate.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tăinuire şi uz de fals, iar autoturismele, în valoare totală de 300.000 de lei, au fost indisponibilizate.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: masini furate