x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mașinile parcate neregulamentar în Capitală vor fi ridicate. Tarifele încep de la 500 de lei, plus amenda

Mașinile parcate neregulamentar în Capitală vor fi ridicate. Tarifele încep de la 500 de lei, plus amenda

20 Aug 2019   •   15:42
Mașinile parcate neregulamentar în Capitală vor fi ridicate. Tarifele încep de la 500 de lei, plus amenda

Autovehiculele staţionate neregulamentar pe carosabilul de pe arterele principale din Bucureşti vor fi ridicate începând din 26 august. Măsurile vizează doar acele mașini parcate în locurile nepermise şi care blochează circulaţia vehiculelor de intervenţie în caz de urgenţă, ambulanţele sau maşinile de pompieri, accesul în spitale, şcoli, instituţii publice, dar şi circulaţia mijloacelor de transport public sau activitatea utilajelor de deszăpezire şi salubrizare. 

Ridicarea vehiculelor se va dispune de către poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Capitalei sau de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti ori de către poliţiştii locali. Maşinile vor fi ridicate de Compania Municipală Managementul Transportului Bucureşti. Tarifele de ridicare sunt de 200 de lei pentru autoturismele cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv și de 270 de lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone. La acestea se adaugă tarifele de transport de 150 de lei pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la cinci tone, inclusiv și  200 de lei pentru cele cu masa totală maximă autorizată de peste cinci tone. În funcţie de perioada de depozitare se percepe 150 de lei pe zi. Contravaloarea operaţiunii de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore începând cu data şi ora depozitării, nefracţionat.

Agenţii constatatori vor înregistra foto sau video zona staţionării vehiculului, consemnând aceasta în procesul verbal de constatare a contravenţiei. Ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în mașină se află persoane.  Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare original sau al oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă. 

Transportul vehiculului se face pe platforme auto care să asigure ridicarea completă, în condiţii care exclud deplasarea pe propriile roţi a acestuia. Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate va fi de un an. În cazul în care proprietarul nu se prezintă în acest termen pentru eliberare, operatorul va înştiinţa Poliţia locală, care va proceda conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenurile aparţinând domeniului public/privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale. 

Activităţile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar vor fi efectuate de persoane cu activitate specifică din cadrul Companiei Managementul Transportului Bucureşti. Aceste activităţi vor constitui serviciu public şi se vor desfăşura pentru 24 de ore. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: masini parcare neregulamentar