x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Masterate ilegale la Spiru Haret

Masterate ilegale la Spiru Haret

22 Sep 2009   •   00:00

Universitatea "Spiru Haret" anunţă că organizează înscrieri la zeci de programe de masterat la zi sau online, dar care, potrivit Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), nu sunt acreditate.

"Universitatea «Spiru Haret» nu a fost evaluată instituţional şi nu are masterate acreditate de ARACIS", a declarat ieri Ion Curtu, preşedintele ARACIS. Potrivit acestuia, programele de masterat organizate de "Spiru Haret" nu sunt acreditate, unul dintre motive fiind că universitatea şi-a retras toate dosarele de la evaluările Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

Pe de altă parte, universitatea este de părere că nu trebuie să se supună evaluărilor ARACIS, pentru că se supune evaluărilor unei agenţii externe, iar legalitatea programelor de studii nu poate fi contestată de ARACIS, ci de instanţă.

De altfel, în prezent, legalitatea programelor de masterat ale universităţii nu au fost contestate în instanţă, ci numai programele de învăţământ la distanţă, care sunt încă litigioase, o decizie judecătorască în acest sens urmând să fie luată la 6 octombrie.

×
Subiecte în articol: observator