x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Măsuri speciale: Concediul și indemnizația de carantină se acordă și celor care nu au stagiul de cotizare

Măsuri speciale: Concediul și indemnizația de carantină se acordă și celor care nu au stagiul de cotizare

22 Mar 2020   •   14:40
Măsuri speciale: Concediul și indemnizația de carantină se acordă și celor care nu au stagiul de cotizare

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat, duminică, printr-un comunicat, că atât concediul, cât și indemnizația de carantină se acordă și celor care nu au realizat stagiul de cotizare complet, de șase luni.

Potrivit CNAS, prin ordonanța 30 din 2020, care cuprinde măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului, au fost modificate OUG 158/2005 și Legea 399/2005, acte normative care reglementează modul de acordare a concediilor și indemnizațiior de asigurări sociale de sănătate.

„Persoanele asigurate au dreptul la concediu și indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă fără îndeplinirea condiției de stagiu de asigurare. Mai exact, concediul și indemnizația de carantină se acordă și persoanelor asigurate care nu au realizat stagiul de cotizare complet, de 6 luni. Certificatele de concediu medical acordate care cuprind a 91-a zi și cele care depășesc 183 de zile se eliberează și se decontează fără avizul medicului expert al asigurărilor sociale”, se arată în comunicat.

Aceste reglementări sunt valabile pe perioada stării de urgență instituită prin Decretul 195/2020 și au ca scop prevenirea îmbolnăvirilor.

(sursa: Mediafax)

×