x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Medaliaţi la Olimpiada internaţională de informatică

Medaliaţi la Olimpiada internaţională de informatică

11 Iul 2011   •   21:00

Andrei Purice si Daniel Pos­da­ras­cu, doi tineri informaticieni multi­p­lu medaliati international la in­for­matica, au obtinut noi medalii la Olimpiada Balcanica de Informatica pentru seniori, desfasurata in acest an in Romania, la Bistrita.

Andrei Purice, elev in clasa a XII-a la Colegiul 'I.L.Caragiale' din Ploiesti, a ramas 'cel mai tare in­formatician din Balcani', ob­ti­nand pentru a doua oara conse­cutiv medalia de aur. Andrei se nu­mara inca din 2008 printre cei mai buni informaticieni din lume. Anul trecut, el a obtinut medalia de aur la olimpiada internationala la informatica.

La numai 16 ani, Daniel Pos­da­rascu, cel mai tanar participant din concurs la categoria seniori, a castigat medalia de argint. Olim­pic international la informatica, membru al lotului national de in­formatica in 2010, Daniel a ob­ti­nut zeci de premii la concursurile si olimpiadele de informatica, ma­te­­matica si fizica de pana acum. Cei doi tineri sunt bursieri ai Fun­da­tiei Dan Voiculescu si membri ai Clubului de Excelenta al fun­datiei. Potrivit organizatorilor, in to­tal, reprezentantii Romaniei la Olimpiada balcanica de informati­ca pentru juniori si seniori au obtinut 15 din cele 47 de medalii acordate, intre care doua de aur. Restul medaliilor au ajuns in Bulgaria (opt), Serbia (sase), Macedonia (sase), Croatia (patru), Moldova (trei), Grecia (doua), Bosnia si Hertegovina (doua) si Elvetia (o medalie).

×
Subiecte în articol: educatie olimpici