x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mesajul Guvernului cu ocazia sărbătorii musulmane, Kurban Bayram

Mesajul Guvernului cu ocazia sărbătorii musulmane, Kurban Bayram

24 Sep 2015   •   16:42
Mesajul Guvernului cu ocazia sărbătorii musulmane, Kurban Bayram
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Guvernul a transmis joi un mesaj comunităţii musulmane cu ocazia Sărbătorii Sacrificiului - Kurban Bayram -, în care subliniază importanţa toleranţei, solidarităţii şi a bunei înţelegeri interconfesionale, mai ales în contextul crizei refugiaţilor cu care se confruntă Europa.

"Comunitatea musulmană din România sărbătoreşte începând de astăzi Kurban Bayram, Sărbătoarea Sacrificiului (Eid al-Adha), un moment solemn în care familia şi devoţiunea faţă de Dumnezeu sunt celebrate. Sensul principal al acestei mari sărbători este solidaritatea cu oamenii care trec prin momente grele, înfăptuirea binelui comun chiar şi prin mici sacrificii de ordin personal. Mesajul este cât se poate de puternic şi pozitiv, mai ales în aceste momente de încercare pentru Europa şi pentru refugiaţii din zonele de conflict, în care comunitatea globală trebuie să dea dovadă de cât mai multă toleranţă şi unitate în a fi alături de cei aflaţi la nevoie", se arată în mesajul Executivului.

În document se subliniază rolul şi implicarea comunităţii musulmanilor din România "în a explica importanţa solidarităţii".

"Credem cu totul în puterea toleranţei de a ne asigura tuturor un viitor cât mai bun împreună! De aceea, avem în Europa şi în România o mare responsabilitate - de a păstra respectul reciproc şi armonia în toate relaţiile interconfesionale, de a convieţui cu dragoste frăţească pentru cei care vor să ducă o viaţă liniştită şi care vor să se integreze într-un mod util pentru comunităţile care îi primesc cu braţele deschise. Ne bucură foarte mult că cetăţenii români de confesiune musulmană se implică activ în a explica tuturor importanţa solidarităţii şi a coeziunii societăţii noastre. Dorim tuturor multă fericire şi sănătate - să purtăm pacea şi buna-înţelegere în sufletele noastre!", conchide Executivul. AGERPRES

×