x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mierea românească a primit 3 medalii de aur la "International Honey Contest”

Mierea românească a primit 3 medalii de aur la "International Honey Contest”

06 Oct 2010   •   00:00

Mierea românească a fost premiată cu trei medalii de aur la ApiExpo, Apiquality & Apimedica cel mai mare târg anual de miere şi utilaje apicole care s-a desfăşurat zilele trecute la Llubljana.  Complexul Apicol Veceslav Harnaj a câştigat medalia de aur pentru mierea de salcâm şi 2 medalii de aur pentru mierea polifloră.

ApiExpo este cel mai mare târg al producătorilor de utilaje apicole şi miere, eveniment acreditat de Apimondia organizaţia internaţională care reprezintă interesul apiculturii şi facilitează comunicarea între apicultori, cercetări şi iubitori ai apiculturii. Concursul pentru cea mai bună miere a "International Honey Contest" secţiune a evenimentului de la Llubljana,  a medaliat Complexul Apicol V. Harnaj la toate secţiunile pentru care a înscris miere în concurs.  

Comisia de evaluare pentru acordarea titlurilor este formată din specialişti recunoscuţi în toată lumea. Membrii comisiei sunt specialişti internaţionali în apiterapie, tehnologie apicolă prezidaţi de Theodore Cherbulieze Preşedintele Comisiei de Apiterapie şi Etienne Bruneau, preşedintele Comisiei de Tehnologie Apicola.  Medaliile obţinute de Complexul Apicol V. Harnaj la ApiExpo 2010 se adaugă celor peste 70 de medalii internaţionale obţinute pentru produsele apicole şi derivate.

"A devenit o tradiţie pentru noi dar şi un obiectiv pe care ni l-am impus: cel puţin o medalie de aur pe an. Analizele la care supunem mierea şi grija cu care o colectăm de la apicultori ne transformă în candidaţi pentru cel puţin o medalie în fiecare an. Cunoscând valoarea mierii din România pe piaţa externă şi din respect pentru consumatorii noştri comercializam doar miere 100% românească. Medaliile primite la Llubljana sunt confirmarea experienţei noastră de 45 de ani şi garanţia purităţii mierii noastre", a declarat Constantin Popă director general al Complex Apicol Veceslav Harnaj.

×
Subiecte în articol: observator