x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mihai Necolaiciuc avea acte emise în Venezuela

Mihai Necolaiciuc avea acte emise în Venezuela

20 Iun 2009   •   00:00

Mihai Necolaiciuc, fostul şef al Companiei Naţionale de Căi ferate, arestat recent în Satele Unite, avea la el acte emise în Venezuela. Înformaţia apare într-un document dat publicităţii de Mediafax şi adresat Biroului Naţional Central Bucureşti şi Secretariatului General al Interpol.



Prin documentul respectiv un senior inspector american a informat, în 18 iunie, la ora 04.00 dimineaţa, că "Necolaiciuc Mihai, cetăţean român, căutat în România pentru corupţie şi abuz de putere, a fost arestat de agenţii federali americani de la Marshals Service şi de cei de la Departamentul pentru Migraţie şi Vămi în 17 iunie 2009 în statul Florida".

Arestarea lui Necolaiciuc a avut loc la cererea Interpol Washington, menţionează documentul. Ancheta a fost coordonată de Biroul Central Naţional al Statelor Unite, Divizia pentru străini şi fugari. S-a avut în vedere ca Necolaiciuc să nu plece din SUA dacă i se oferea posibilitatea, se mai notează în informarea oficialului american de la Marshal Service .

Potrivit aceleiaşi surse, Nicolaiciuc este în prezent în custodia Departamentului american pentru Migraţie şi Vămi. El este deţinut într-o unitate federală din Florida pentru că a încălcat legile americane ale migraţiei.

Finalul documentului este însă cu adevarat interesant: "Pentru că nu suntem siguri cât de mult îl putem reţine cu acuzaţiile administrative curente, încurajăm colegii noştri din România să depună urgent o cerere de arest provizoriu ".

Mihai Necolaiciuc este urmărit pentru un prejudiciu estimat la aproximativ 50 de milioane de euro adus Companiei Naţionale de Căi Ferate.(V.A)

×
Subiecte în articol: observator