x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mineriada din ’90 - Fostul ministru Chiţac, la un pas de judecată

Mineriada din ’90 - Fostul ministru Chiţac, la un pas de judecată

de Magda Colgiu    |    26 Iul 2007   •   00:00

Dosarul in care fostul ministru de Interne, Mihai Chiţac, este acuzat de implicare in evenimentele din timpul mineriadei din iunie 1990, soldate cu uciderea a şase persoane, a fost finalizat, Secţia Parchetelor Militare urmănd să intocmească rechizitoriul şi să-l inainteze instanţei. La 18 iunie, fostul ministru de Interne, Mihai Chiţac, a dat o declaraţie de invinuit in dosarul privind moartea a şase persoane in timpul mineriadei din 13-15 iunie 1990.


Ieri Mihai Chiţac a fost convocat la Secţia Parchetelor Militare, unde i-a fost prezentat materialul de urmărire penală de către procurorii militari, a informat ieri printr-un comunicat Biroul de presă al Ministerului Public.
AlŢi implicaŢi. In acest dosar mai sunt vizaţi generalul(r) Gheorghe Andriţa - fost adjunct al ministrului de Interne, coloneii de Poliţie in rezervă Călin Traian Ştefan (decedat intre timp - n.r.), Costea Dumitru şi Constantin Vasile.


Intre 13 şi 15 iunie 1990, in timpul evenimentelor din Bucureşti au fost ucise şase persoane, alte căteva zeci au fost rănite, iar clădirile Poliţiei Capitalei şi Ministerului de Interne, precum şi sedii de partide şi alte instituţii importante ale statului au fost devastate.

×
Subiecte în articol: observator