x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Apărării: Cei 1.000 de militari americani, pregătiri finale pentru dislocarea în România

Ministerul Apărării: Cei 1.000 de militari americani, pregătiri finale pentru dislocarea în România

09 Feb 2022   •   17:01
Ministerul Apărării: Cei 1.000 de militari americani, pregătiri finale pentru dislocarea în România

Cei aproximativ 1.000 de militari americani ce fac parte din Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre ale SUA au început pregătirile finale pentru dislocarea din Germania către România, a anunțat, miercuri, Ministerul Apărării Naționale.

Detașamentul, care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar, va acționa pe teritoriul României sub comanda operațională a Corpului V al SUA.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

„Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România. Locațiile de încartiruire și antrenament vor fi comunicate ulterior. Aceste forțe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obișnuit de rotație”, susțin reprezentanții MApN.

Misiunea principală pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu Armata Română, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce.

Dislocarea acestui detașament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

MApN susține că militarii din Regimentul 2 Cavalerie au misiunea de a se deplasa rapid oriunde e nevoie bazându-se în principal pe vehiculele blindate Stryker - transportoare de trupe pe roţi.

„Militarii americani care vor ajunge în România au mai fost în ţara noastră şi în 2017, la exerciţiul Saber Guardian și în 2015, atunci când într-un peste 400 de soldaţi şi 80 de mijloace de luptă - majoritatea transportoare Stryker - acompaniate din aer de două elicoptere Apache, au străbătut distanţa de la Baza Mihail Kogalniceanu până la poligonul de la Cincu”, mai arată MApN.

×