x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătăţii: Locurile alocate în urma concursului de rezidenţiat vor fi suplimentate

Ministerul Sănătăţii: Locurile alocate în urma concursului de rezidenţiat vor fi suplimentate

26 Noi 2021   •   13:56
Ministerul Sănătăţii: Locurile alocate în urma concursului de rezidenţiat vor fi suplimentate

Ministerul Sănătăţii a anuntat vineri ca locurile alocate în urma concursului de rezidenţiat vor fi suplimentate cu 418 posturi pentru domeniul medicină.

"Candidaţii care au obţinut punctajul de promovare de peste 60% din punctajul minim pe domeniul medicină, pe ţară, vor fi încadraţi ca rezidenţi. Am suplimentat locurile în specialităţile deficitare (anestezie, terapie intensivă, boli infecţioase, radiologie medicală, medicină de familie) corelat cu capacitatea reală de pregătire a universităţilor de medicină şi farmacie", a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit unui comunicat al ministerului 


Începând din acest an, conform noilor modificări legislative adoptate în luna iulie, Ministerul Sănătăţii a fost abilitat să suplimenteze numărul de locuri numai în domeniul medicină.

Ordonanţa 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului a fost modificată prin Legea 212/2021 şi prevede că "cifra de şcolarizare pentru rezidenţiat este cel puţin egală cu numărul de locuri reprezentând totalul absolvenţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie cu diplomă de licenţă din promoţia anului în curs, cumulat cu numărul de posturi conform art. 18, stabilită prin ordin al ministrului Sănătăţii. În cazul în care numărul candidaţilor pentru domeniul medicină care promovează examenul de rezidenţiat este mai mare decât cifra de şcolarizare iniţial anunţată, aceasta se poate suplimenta până la repartiţia candidaţilor".

Spre deosebire de domeniul medicină, în domeniile farmacie şi medicină dentară, dreptul de practică se obţine odată cu dobândirea licenţei.

În data de 21 noiembrie 2021, Ministerul Sănătăţii a organizat, în condiţiile speciale impuse de contextul epidemiologic actual, concursul de intrare în rezidenţiat.

×