x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Sănătăţii - Răniţii din Gheorghieni, în stare foarte gravă

Ministerul Sănătăţii - Răniţii din Gheorghieni, în stare foarte gravă

28 Iul 2008   •   00:00

Cei zece răniţi în explozia de la Gheorghieni, transportaţi de urgenţă la Bucureşti, sînt în stare foarte gravă, a anunţat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.



Cei zece răniţi în explozia de la Gheorghieni, transportaţi de urgenţă la Bucureşti, sînt în stare foarte gravă, a anunţat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Cei zece răniţi au fost aduşi de la Tîrgu-Mureş cu o aeronavă militară. Victimele prezintă arsuri pe suprafeţe între 18% şi 80%. La Spitalul Bagdasar-Arseni, a fost operat pacientul cu arsuri pe 18% din suprafaţa corpului, fiind ventilat mecanic. Trei răniţi în stare gravă, necesitînd ventilaţie mecanică, au arsuri pe căile repiratorii superioare şi arsuri pe 50%-80% din suprafaţa corpului. La Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri au fost aduşi şase răniţi cu arsuri între 20% şi 70%, dintre care unul este ventilat mecanic.

ACCIDENT. În explozia urmată de incediu, de la o fabrică de prelucrare a lemnului din municipiul Gheorghieni, au fost rănite 23 de persoane. Explozia s-a produs sîmbătă, la ora 8:15, din cauza unui uscător de rumeguş. Incendiul s-a extins pe o suprafaţă de 25-30 de metri pătraţi. Pompierii harghiteni au sosit la faţa locului în patru minute şi au reuşit să stingă incendiul în aproximativ un sfert de oră. (Magda Marincovici)

×
Subiecte în articol: observator