x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Miniştrii se plâng că le pleacă angajaţii în alte ministere, unde sunt salarii mai mari

Miniştrii se plâng că le pleacă angajaţii în alte ministere, unde sunt salarii mai mari

09 Iun 2010   •   00:00

Unii miniştri au reclamat în Guvern că funcţionari din subordine, ca şoferi, secretare şi alţi angajaţi, vor să plece la alte ministere unde au văzut că se câştigă mai bine, mai ales după prezentarea veniturilor, şi au generat o discuţie în urma căreia s-a decis ca salariile acestora să fie unitare.

Potrivit Mediafax, surse participante la şedinţa de miercuri a Guvernului au declarat că unii dintre miniştri au reclamat faptul că mai mulţi funcţionari pe care îi au în subordine, precum şoferi, secretari, dar şi angajaţi încadraţi pe alte posturi, sunt tentaţi să plece spre alte ministere şi instituţii publice unde au observat că persoane încadrate pe un post echivalent sunt mai bine remunerate, nemulţumire amplificată după prezentarea publică a veniturilor din aceste instituţii.

"De exemplu, s-a văzut că sunt şoferi plătiţi cu 4.000 lei lunar, în timp ce alţii nu trec de 1.200 lei. Această situaţie a generat o nemulţumire la nivelul angajaţilor din ministere, care au început să fie tentaţi să plece spre acele instituţii unde au observat că se câştigă mai bine", au spus sursele.

×
Subiecte în articol: observator