x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Agriculturii anunță programul financiar „De trei ori subvenția”, pentru fermieri

Ministrul Agriculturii anunță programul financiar „De trei ori subvenția”, pentru fermieri

14 Iul 2022   •   20:35
Ministrul Agriculturii anunță programul financiar „De trei ori subvenția”, pentru fermieri

Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat joi pregramul de finanțare pentru fermieri intitulat „De trei ori subvenția”, cu implicarea CEC Bank și a Fondului de Garantare a Creditului Rural.

Ministrul spune că programul face parte din pachetul de masuri pe care le-a luat de la recenta sa numire, „pentru ca suferința plantelor să fie întreruptă” în condițiile secetei. Este vorba de posibilitatea desființării culturilor afectate, cu păstrarea unei zone martor, care să dovedească starea acestora, precum și solicitatea în avans a subvențiilor europene. O altă măsură este HG aprobată miercuri privind acciza la motorina destinată agriculturii.

Programul financiar va fi operațional din 20 iulie, și va putea fi accesat în baza unei adeverințe eliberată de APIA care precizează suma alocată pentru suprafețele cultivate într-un an, creditul urmând a fi de trei ori mai mare decât suma respectivă. Dobânda va fi de 2%, fixă, pe toată perioada de trei ani a creditului, care va fi garantat în proporție de 80% de Fondul de Garantare a Creditului Rural.

Programul nu prezintă riscuri nici pentru fermier, nici pentru bancă și nu angajează resurse bugetare, a precizat Daea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Petre Daea