x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul de Interne: 10.624 de ucrainieni au intrat în România în ultimele 24 de ore

Ministrul de Interne: 10.624 de ucrainieni au intrat în România în ultimele 24 de ore

25 Feb 2022   •   12:41
Ministrul de Interne: 10.624 de ucrainieni au intrat în România în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Lucian Bode, şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţin o conferinţă la finalul şedinţei task-force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară din Ucraina.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că România este pregătită să gestioneze un flux mare de tranzit la frontieră, în contextul conflictului din Ucraina.

„Au fost adoptate măsurile necesare pentru întărirea controlului și supravegherea sporită a frontierei României. Punctele de trecere a frontierei sunt mobilizate la maxim și suntem pregătiți să suplimentăm și personalul dacă este necesar. Au fost intensificate măsurile de control la frontieră, s-au suplimentat turele de serviciu în zonele de responsabilitate și s-a întărit cooperarea cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu în vederea unui schimb operativ de date și informații.
Am luat măsuri pentru prevenirea și contracararea faptelor care aduc atingere ordinii publice și siguranței cetățenilor”, a spus Lucian Bode.

 

Conferinţă de presă susţinută de miniştrii Lucian Bode şi Alexandru Rafila

 

Ministrul a prezentat situația tranzitului prin punctele de trecere a frontierei în ultimele 24 de ore.

Astfel, punctele de trecere a frontierei au fost tranzitate de 111.817 persoane, din care 58.268 a fost pe sensul de intrare.

La frontiera cu Ucraina, numărul total de persoane care au tranzitat cele 6 puncte de trecere a frontierei a fost de 12.220. Dintre acestea 10.624 pe sensul de intrare în țară.

„10.624 comparați cu 4.041 cât s-a înregistrat înainte de izbucnirea conflictului. Din cei 10.624 de cetățeni ucrainieni care au intrat în România în 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei cu vecinii noștri, în special cu Bulgaria, respectiv Ungaria, au părăsit România 3.660 de persoane. În consecință, pe teritoriul României, în ultimele 24 de ore au rămas 6.964 de persoane”, a mai spus Bode.

Doar 11 persoane au solicitat azil în România și se află în acest moment în cele 6 centre de azil.

În centre de azil, România are aproximativ 1.100 de locuri disponibile, gradul de ocupare fiind în acest moment de 50%.

×
Subiecte în articol: lucian bode