x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Mediului nu știe nimic despre soarta puilor de urs din Neamț

Ministrul Mediului nu știe nimic despre soarta puilor de urs din Neamț

22 Feb 2021   •   22:37
Ministrul Mediului nu știe nimic despre soarta puilor de urs din Neamț
Sursa foto: Hepta

La trei zile de la incidentul din Neamț, unde mai mulți bărbați au scos dintr-un bârlog patru pui de urs pe care i-au aruncat în zăpadă, ministrul Mediului, Tanczos Barna, spune că nu se știe ce s-a întâmplat cu ursuleții: fie i-a luat ursoaica, fie puii au fost îngropați.

„Am acționat cât am putut de repede, dar ursuleții nu au mai fost găsiți. Nu se știe ce s-a întâmplat cu ei. Poate exista și varianta în care ursoaica s-a întors să își ia puii. Este posibil. Sau au fost îngropați... nu se știe. Organele de anchetă nu au reușit să stabilească modul în care s-a terminat acest incident”, a spus Tanczos Barna, luni seara, la Digi24

O altă posibilitate, aceea ca puii de urs să fi fost traficați, nu ar avea susținere, a afirmat ministrul.

Cei care au scos puii de urs din bârlog și i-au aruncat în zăpadă au fost identificați, iar pe numele lor a fost deschis dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, dar și pentru perturbarea intenționată în cursul perioadei de reproducere, de creștere, de hibernare și de migrație, precum şi deteriorarea și/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă.

O asociație pentru protecția animalelor a publicat, vineri, pe Facebook, imagini cu mai mulți bărbați care au scos dintr-un bârlog patru pui de urs pe care i-au aruncat în zăpadă. Reprezentanții organizației susțin că filmarea a fost făcută în județul Neamț, unde ar lucra unul din bărbați.

„Patru pui de urs scoși brutal din bârlog și aruncați prin zăpadă! Patru indivizi aflați pesemne într-o exploatare forestieră scot puii și-i manipulează brutal pentru a le identifica sexul! În loc să sune la 112 sau să anunțe Ocolul Silvic, sau măcar să aibă reacții de oameni normali - ei fac din asta o distracție pe măsura minților și sufletelor limitate pe care le au”, au scris reprezentanții asociației Casa lui Patrocle - Animal Rescue.

Postarea a atras sute de comentarii din partea iubitorilor de animale.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ministrul Mediului