x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Muncii: Deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător

Ministrul Muncii: Deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător

31 Mai 2021   •   20:57
Ministrul Muncii: Deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător

Deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător, de 16 miliarde de lei, spune, luni, ministrul Muncii, Raluca Turcan. Acest deficit poate crește dacă nu sunt luate măsuri urgente, avertizează demnitarul.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni seara, la Antena 3, că deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător, de 16 miliarde de lei.

„Deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător, de 16 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că de la bugetul de stat, din banii colectați, din taxe și impozite, se transferă în bugetul de asigurări sociale, unde se strâng banii din contribuțiile de asigurări sociale ale celor care muncesc astăzi și această sumă, din nefericire, dacă noi nu reformăm sistemul, va crește”, spune Turcan.

Ministrul a menționat că acest deficit nu a crescut anul acesta, ci și în 2019,când se vehiculau majorări de pensii de 40%, deficitul era de aproximativ 3,2 miliarde de lei.

„Oamenilor nu li s-a spus că realmente, în România, ca să poți să plătești pensiile consistent, ca să nu ajungi la inflație, la scăderea puterii de cumpărare, trebuie să așezi acest sistem pe niște baze stabile”, afirmă Turcan.

Raluca Turcan spune că se încearcă să se corecteze aceste neajunsuri, eliminarea inechitățile.

Potrivit ministrului Muncii, milioane de pensionari au pensii sub pensia medie din România, care este de 1.500 de lei.

×