x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Tánczos Barna, după încă o victimă a unui urs: O nouă tragedie!

Ministrul Tánczos Barna, după încă o victimă a unui urs: O nouă tragedie!

03 Iul 2021   •   18:05
Ministrul Tánczos Barna, după încă o victimă a unui urs: O nouă tragedie!

Atacul ursului l-ar fi putut costa viața pe bărbatul din Tulgheș, județul Harghita, dacă fiul său nu ar fi tras cu pușca în aer pentru a speria animalul, spune ministrul Mediului, Tánczos Barna, care a precizat, sâmbătă, că proiectul de act normativ pentru împușcarea urșilor agresivi e gata.

Barna a spus că a discutat cu familia bărbatului atacat de urs în localitatea Tulgheș, din Harghita.

„Azi (sâmbătă - n.r.) s-a întâmplat o nouă tragedie. Un bărbat în vârstă de 65 de ani a fost atacat de un urs la 100 de metri de casa sa din localitatea Tulgheș, județul Harghita. Am contactat familia bărbatului și mi-au povestit că acest atac de urs l-ar fi putut costa viața pe bărbat, dacă fiul său nu se grăbea să-l ajute, nu-și lua pușca, și nu trăgea câteva focuri de avertizare în aer ca să sperie animalul prin zgomotul puternic. Bărbatul se afla în stare critică, un echipaj de urgență s-a deplasat la fața locului, cerând ulterior intervenția unui elicopter SMURD să îl ducă pe bărbat la spital cât mai repede posibil, astfel încât acesta să beneficieze de îngrijiri de urgență”, a spus ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, este a cincea oară în ultimele trei săptămâni când oameni au fost spitalizați într-o stare critică în urma unor atacuri ale urșilor.

„Responsabilitatea este a noastră: facem tot posibilul să creăm calea legală pentru intervenția imediată. Proiectul de act normativ este gata, și intră luni pe circuitul de avizare interministerială. Sunt convins că viața umană va fi o prioritate pentru toate partidele politice și că vom lua, împreună, cea mai bună decizie pentru a proteja oamenii", a mai spus ministrul.

Un bărbat de 53 de ani a fost atacat de un urs în localitatea Tulgheș, din județul Harghita, a anunțat, sâmbătă, ISU Harghita. Acesta a suferit răni la nivelul feței, mâinii drepte și piciorului stâng.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tanczos barna