x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MIPE a făcut plățile pentru programul „Sprijin pentru nou-născuți”

MIPE a făcut plățile pentru programul „Sprijin pentru nou-născuți”

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2023   •   19:45
MIPE a făcut plățile pentru programul „Sprijin pentru nou-născuți”

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că a făcut plățile pentru programul „Sprijin pentru nou-născuți”. 10.000 de mame primesc vouchere de 2.000 lei pentru produse de îngrijire, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță că luni „a efectuat plățile aferente trusourilor pentru nou- născuți pentru un număr total de aproximativ 10.000 beneficiari cupluri mamă – copil din toată țara, sumele urmând a fi virate pe cardurile beneficiarilor în cursul zilelor viitoare.”

Ajutorul este finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate și are un buget total de 12 milioane euro.

„Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) am acordat sprijin pentru aproximativ 4 milioane de persoane vulnerabile din România, fie sub formă de carduri sociale pentru alimente, carduri de energie, pachete cu alimente sau vouchere educaționale. Astăzi am virat banii pentru peste 10.000 de trusouri destinate mamelor cu nou-născuți, iar în câteva zile cei 2.000 vor ajunge pe cardurile beneficiarilor (...) Sunt bani care asigură tinerelor mame produsele de bază pentru îngrijirea copiilor precum îmbrăcăminte, produse de igienă și lapte praf, acestea pot fi achiziționate din unitățile partenere în program”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

În perioada 2024 – 2027, bugetul total destinat cuplurilor mamă – nou născut este de 120 milioane euro. Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru nou-născuți este de 2.000 de lei și se acordă mamelor care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la nașterea copilului, mai anunță MIPE.

Până în 2027, tichetele sociale destinate mamelor cu nou născuți vor fi finanțate prin Programul Incluziune și Demnitate Socială, bugetul total dedicat acestei măsuri fiind de 120 milioane euro. Valoarea tichetului va fi în continuare de 2000 de lei și se va acorda într-o tranșă unică pentru fiecare nou-născut, pe o perioadă de 4 ani (2024-2027), a precizat MIPE.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mipe nou nascuti plăți