x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MIRA îl somează în instanţă pe procurorul Sântion să-şi plătească chiria

MIRA îl somează în instanţă pe procurorul Sântion să-şi plătească chiria

22 Oct 2008   •   00:00

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) îi solicită în instanţă procurorului Marian Rolf Sântion să-şi plătească chiria pentru perioada în care, deşi nu mai era angajat al MIRA, a locuit în hotelul instituţiei, magistratul refuzând plata pe motiv că are un alt proces cu Ministerul.



Sântion a relatat, miercuri, că a dat în judecată Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) pentru că, deşi detaşarea sa la acest minister era pentru o durată de trei ani, după şase luni, la cererea ministrului David, actul a încetat să producă efecte.


La momentul la care a fost detaşat, Sântion s-a mutat într-un hotel al MIRA, plătind o chirie de două milioane de lei vechi pe lună, preţul pentru angajaţii instituţiei. Odată cu încetarea detaşării sale la MIRA, procurorul susţine că s-a trezit cu chiria majorată la 1.100 de euro pe lună, preţ pentru cei care nu sunt angajaţi ai instituţiei.

"Am dat în judecată MIRA şi pe ministrul David pentru modul în care mi-a încetat detaşarea şi am continuat să locuiesc acolo pentru că nu aveam unde să stau, având nevoie de protecţia unui loc precum acela, atât pentru mine cât, mai ales, pentru familia mea. Am cerut să mi se plătească drepturile pentru perioada rămasă din detaşare, având în vedere că încetarea raporturilor de serviciu cu MIRA nu s-a produs din cauza mea", a declarat procurorul.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania mira