x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Daneliuc, revoltat pentru că filmele sale apar în topul celor mai bune producţii

Mircea Daneliuc, revoltat pentru că filmele sale apar în topul celor mai bune producţii

28 Oct 2008   •   00:00

Regizorul Mircea Daneliuc refuză ca lungmetrajele sale "Probă de microfon" şi "Croaziera" să facă parte din topul celor mai bune 10 filme româneşti, stabilit în urma voturilor a 40 de critici români, producţiile urmând să ruleze la Cinema Studio începând de joi.



"Refuz să particip în acest top pentru că este vorba de un juriu nepriceput", a declarat regizorul pentru Mediafax, care a adăugat că, dacă filmele sale continuă să fie prezente în top, îi va da în judecată pe cei responsabili. "Aş dori ca aceşti oameni să ne lase în pace. Nu au oameni care să alcătuiască un asemenea top", a mai adăugat Daneliuc.

Secretarul Asociaţiei Criticilor de Film şi coordonatorul acestui demers, Cristina Corciovescu, a declarat pentru MEDIAFAX că filmele lui Mircea Daneliuc, aflate pe ultimele două locuri, nu vor fi scoase din top. "Suntem nişte oameni liberi într-o ţară liberă", a spus criticul de film, care a adăugat că, în ceea ce priveşte difuzarea celor două pelicule ale lui Daneliuc, organizatorii proiecţiilor de gală se vor adresa DACIN SARA, societate de gestionare a drepturilor de autor din domeniul cinematografiei. Corciovescu a declarat că filmele regizorului vor fi proiectate în funcţie de răspunsul DACIN SARA. "Dacă nu vor putea fi prezentate, vom pune un afiş la intrare în care o să spunem publicului că Mircea Daneliuc nu vrea să îşi arate filmele bune", a mai declarat Corciovescu.

×
Subiecte în articol: romania