x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Mircea Duşa: MApN va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari morţi în accidentul aviatic

Mircea Duşa: MApN va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari morţi în accidentul aviatic

08 Mar 2013   •   10:19
Mircea Duşa: MApN va face demersurile pentru funeraliile celor doi militari morţi în accidentul aviatic
Sursa foto: Intact Images

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a dat asigurări vineri, la Bacău, că Ministerul Apărării Naţionale va face toate demersurile pentru funeraliile celor doi militari care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui elicopter militar.

La Flotila 95 de aviaţie militară Bacău a avut loc, vineri dimineață, o ceremonie religioasă în memoria celor doi militari morţi în accidentul aviatic de joi. Ceremonia a avut loc în prezența ministrului Apărării şi a colegilor victimelor accidentului.

Mircea Dușa a precizat că unul dintre militari va fi înmormântat în judeţul Dâmboviţa, iar celălalt în Bacău, potrivit Mediafax. Ministrul a mai spus că joi noapte a luat legătura cu famiiile celor trei militari răniţi aflaţi în spitalale din Bucureşti, acestea fiind aduse cu un avion militar în Capitală.

Vineri, în toate unităţile militare din ţară şi bazele din teatrele de operaţii unde sunt militari români se vor desfăşura ceremonii militare în memoria militarilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic.

Doi militari au murit, iar alţi trei au fost răniţi după ce un elicopter militar s-a prăbuşit, joi după-amiază, în localitatea Bereşti-Bistriţa din judeţul Bacău. La impactul cu solul, aparatul de zbor a luat foc.

×